2014. január 18., szombat

Csipkemintás nyakmelegítő

Mostanában sok sálra van szükség, nem mintha az összeset egyszerre fel szeretném venni, hanem azért, mert jó dolog a változatosság. Ha sálról van szó, akkor általában arra a hosszúra gondol az ember, aminek a végei össze-vissza lógnak a kabáton kívül, ha pedig a kabát alá rakjuk, akkor feleslegesen dagivá változtatnak. Vagyis nekem sosem volt ötletem, hogy mit is csináljak a lógó végekkel, de mindenképpen nagyon zavartak.

Jó ötletet kaptam különböző helyekről, ezek egyike az úgynevezett nyakmelegítő, ami mintegy kámzsaként kell felvenni, olyan, mint egy garbópulcsi különálló nyaka. Nagyon gazdag mintájúak is vannak, egy ilyet kötöttem meg nemrég. 


A fonalat ismét az Ice Yarns-tól rendeltem (Peru Alpaca Fine), így a sál anyagköltsége összesen 430 Ft volt, igaz négy este kötöttem, mert olyan aprólékos mintát választottam hozzá - de megérte. A minta itt található: leírás, méghozzá magyarul.A mintát kissé megváltoztattam, mert nekem nem az a szemszám jött ki a kötéspróbánál (plusz egy mintaegységet kellett hozzátenni, sőt az M2 mintát én plusz egy-egy ismétléssel megtoldottam). Ebből is látszik, hogy a kötés előtt mindig érdemes kötéspróbát csinálni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése