2013. június 14., péntek

Kék horgolt nyári mellény

Nyáron, amikor 30 fok körüli a hőmérséklet, minél lengébben szeret az ember öltözködni. Egy baj van csak, hogy a munkahelyen (hivatalban) nem igazán szeretik, ha ujjatlan pólóban van az ember. Tehát mindenképpen fel kell venni valamit, hogy a vállak ne látszódjanak.

Ezt a problémát szerettem volna kiküszöbölni egy olyan mellénnyel, ami van is, meg nincs is, vagyis csak a dekorációt szolgálja. Találtam is egy megfelelő mintát: Kattints ide


A kötésmintában megadott fonalat vettem meg hozzá, mert bár más típusú fonallal is próbáltam megkötni (Catania), abból semmi jó nem sült ki. Az ajánlott fonal (Paris a Drops-tól) eleve vastag, ezek után a horgolástól még vastagabb lesz maga a mellény, de mivel 100%-os pamut, így kellemes viselet lesz.

A minta leírása szerint kötve túl hosszúra sikeredett, így pár sort le kellett bontani a vállánál. Lám-lám, a mintaleírás nem mindig pontos, vagy legalábbis nem sikerül olyanra, mint a képen. A A kivágás szélei nagyon egyenetlenre sikeredtek, még jó, hogy egy sor láncszemmel kellett eldolgozni.


A kész mellény így néz ki, nagyon szellős, ennek ellenére takarja a vállat, ha alá egy ujjatlan nyári ruhácskát veszek fel. Így már senki nem szólhat meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése